Percheziţii la domiciliile unor zălăuani suspectaţi că au vândut anabolizante contrafăcute

 

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor au făcut vineri, 20 iunie, percheziţii la domiciliile mai multor sălăjeni, suspectaţi că au vândut anabolizante contrafăcute pentru sportivi. „Perchiziţiile au fost efectuate de către ofiţerii din cadrul Direcţiei Economice Bucureşti la mai multe domicilii din municipiu. Nu ni s-a comunicat numărul persoanelor suspectate, ştiu doar faptul că nu s-a găsit nimic la domiciliile acestora. Sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj nu a fost solicitat. Ofiţerii de la Bucureşti s-au prezentat în judeţ fără să ne anunţe şi doar ei au participat la percheziţii”, a declarat Iosif Ghiurca, inspector şef al IPJ Sălaj.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, anchetatorii au desfăşurat 26 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş, la domiciliile mai multor persoane, în locuri de producţie şi depozitare a substanţelor interzise.
„Acţiunea vizează trei grupări infracţionale implicate în producţia, depozitarea şi comercializarea ilegală în România şi în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise. În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de 22 de persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat până în prezent depăşeşte 1.000.000 de lei. Activităţile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii”, se mai arată în documentul citat.
Membrii grupărilor infracţionale vindeau substanţe anabolizante care conţineau hormoni de creştere şi care erau produse într-o fabrică ce funcţiona ilegal în judeţul Argeş.
Produsele erau ambalate atât în cutii, cât şi în fiole, sub formă de substanţe injectabile. Acestea erau vândute în mai multe săli de forţă din România sau trimise în străinătate, prin poştă, în special în Spania şi Italia. Potrivit unor surse apropiate anchete, în grupările infracţionale ar fi fost implicaţi şi mai mulţi bodyguarzi din cluburi bucureştene, care distribuiau produsele în sălile de forţă unde îşi făceau antrenamentele. Produse erau foarte periculoase pentru organism, producând consumatorilor vărsături şi spasme. În acest sens, la dosar există înregistrări ale unor convorbiri telefonice în care membrii grupărilor stabilesc să schimbe reţeta pentru anabolizante, arătând că unor clienţi li s-a făcut rău şi „pot muri”.

Leave a Comment